пʼятницю, 24 січня 2020 р.

Трагедія, історія, пам’ять

             27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.          
          З метою просвітницької роботи, ознайомлення учнів з трагічними сторінками історії України   напередодні відзначення  Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту,  у  школі  були проведені  тематичні заходи.           
           Бібліотекар  розповіла  про  трагедію Другої світової війни.  Учні переглянули відеоролик, у якому коротко  розповідається про Холокост. Школярі дізналися, що  означає це вбивче слово, вшанували пам’ять невинно убієнних, переглянули  документальні фотографії тих  часів, ознайомилися з   книгами відповідної тематики.  Про це страшне лихо розповіли вчителі школи.  Під час проведення  інформаційних годин  учні висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події,  глибоко співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. З болем, сумом і жалем  в очах і душах  подумки підсумували  такого   жаху  не повинно  повторитися.         
         Планується проведення  педагогічних читань «Життя заради дітей»  про   діяльність Януша Корчака, які відбудуться 27 січня,  саме в День пам’яті  жертв  Голокосту. Підготовлено матеріали до створення лепбуку про людину, що присвятила все своє життя дітям та загинула разом зі своїми вихованцями у гітлерівському таборі смерті.

Це Голокост – всього одне лиш слово,
Та його сенс – пекучий болі жар,
Вбивали всіх!.. старого і малого,
мало хто життя порятував.






 


Немає коментарів:

Дописати коментар