середу, 22 січня 2020 р.

Соборна мати Україна, одна для всіх 
як оберіг
Моя Україно!
Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.
Ти совість народу, незгасна зоря,
Живи й процвітай, Україно моя,
Для миру, для щастя, любові й добра.
            День Соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення після Дня Незалежності України. Цей день, як ніколи, актуальний і в наші дні. Адже знову над Україною нависла небезпека розбрату, знову проливається кров, знову ми відстоюємо право нашої держави на цілісність і незалежність. Ми повинні бути свідомими, бо  в єдності дій і соборності душ можемо досягти величної мети – побудови вільної, демократичної держави. Коли ми єдині – тоді ми сильні!
          У школі  пройшла урочиста лінійка  «І синє небо, і жовте сонце», на якій учні ще раз пригадали історію утворення єдиної держави. Були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності»,  «Соборна  мати Україна – одна на всіх, як оберіг». У 7 класі пройшла  вікторина «Як я знаю Україну?»,  під час якої діти згадали важливий момент історичного минулого – День злуки ЗУНР та УНР в одну державу, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Учні 2 класу створили лепбук «Ми діти єдиної України». Діти 6 класу переглянули відеоролик  «22 січня – День Соборності України».
         Бібліотекар школи провела бібліотечну годину «Україна – єдина соборна держава» та оформила   тематичну виставку  в шкільній бібліотеці.
         Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.













Немає коментарів:

Дописати коментар