вівторок, 28 січня 2020 р.

Педагогічні читання «Життя заради дітей»

27 січня у школі  відбулися традиційні щорічні педагогічні читання. У цьому році вони присвячені видатному педагогу Янушу Корчаку. Саме у  Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту ми згадували цю дивну людину – Януша Корчака, польського педагога-гуманіста, лікаря, письменника, публіциста, громадського діяча єврейського походження. Усе своє життя присвятив педагог дітям – їх вихованню, навчанню, лікуванню, захисту їх прав, і разом з дітьми прийняв смерть у газовій камері гітлерівського концтабору «Треблінка». Педагоги хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голокосту.
        У ході читань було висвітлено сторінки біографії педагога, його погляди на виховання дітей; розглянуто найважливіші елементи корчакової концепції виховання, його заповіді. Педагоги обговорили основні принципи  виховної системи, викладені у книзі «Як любити дітей».
        Учасники педагогічних читань переглянули проникливий документальний фільм про життя Корчака «Король дітей».
        Бібліотекар школи оформила книжкову виставку, де були представлені літературні твори Януша Корчака  з теорії та практики виховання, його твори для дітей.  Книгами Корчака зачитувалась уся Європа  того часу, адже це було нове слово у педагогічній науці.
        Практичною частиною педагогічних читань було створення лепбуку «Життя заради дітей», де вчителі наглядно відобразили всі матеріали про життя і педагогічні ідеї, заповіді Януша Корчака, які залишаються актуальними та сучасними і сьогодні.
        Педагогічні читання стали гідним вшануванням пам’яті людини-жертви Голокосту і великого педагога, який життя своє повністю віддав дітям.










Немає коментарів:

Дописати коментар