пʼятниця, 29 січня 2021 р.

                                     Герої Крут живі у пам’яті нащадків

Щороку 29 січня в Україні відзначають День вшанування пам’яті Героїв Крут, молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути.  Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
 Класні керівники Миронівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №2 провели патріотичні бесіди «Подвиг героїв духу і чину», «Бій під Крутами – бій за майбутнє ». Під час заходів йшлося про подвиг студентів, який відбувся у 1918 р. Учні обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами.  Учні 8 класу  переглянули фільм «Бій під Крутами» та поділилися своїми враженнями від побаченого. 

Бібліотекар школи провела усний журнал «Пам’ятаємо Героїв Крут» для учнів 10-11 класів. Діти ознайомилися з літературою за темою, переглянули відео про ці історичні події та декламували вірші П.Тичини.

Всі проведені заходи  об’єднала думка про те, що цей день назавжди залишиться в пам’яті світлим днем подвигу та прикладу для нинішніх і майбутніх поколінь, надії і любові до своєї Вітчизни.














      

Немає коментарів:

Дописати коментар