середу, 9 лютого 2022 р.

Педагогіка співпраці Симона Соловейчика

       Педагогічні читання - невід’ємна частина методичної роботи Миронівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.  Цьогорічні педагогічні читання  були присвячені Симону Соловейчику – публіцисту, письменнику, теоретику педагогіки, ідеї якого покладено за основу нової методики виховання – педагогіки співпраці. 

      У ході підготовки заходу  було створено методичний кейс матеріалів з теми, оформлено книжкову виставку «Гуманна педагогіка Симона Соловейчика». Перегляд проникливого фільму «Трель Соловейчика» повернув  присутніх у атмосферу 80-90-х років минулого століття, коли жив і працював педагог.  

      Під час педагогічних читань було розглянуто особистість Симона Соловейчика, сторінки його біографії, основні педагогічні ідеї; обговорено  золоті правила його педагогіки, його педагогічну концепцію  в освітньому процесі початкової школи та цінності сімейного виховання. Проведено огляд літературних творів письменника і публіциста С. Соловейчика, серед яких - основна робота його життя бестселер «Педагогіка для всіх», унікальна збірка статей «Непрописні істини виховання», книга з рекомендаціями  для учнів «Навчання з захопленням», художня література для дітей і про дітей. Було підкреслено  сучасність і важливість педагогічних ідей С. Соловейчика, оскільки він пропагував такі підходи до навчання і виховання, які і сьогодні ми вважаємо інноваціями в освіті. Творчі групи вчителів працювали над створенням колажів за книгою «Навчання з захопленням».

       Цьогорічні педагогічні читання  викликали  зацікавленість, обговорення, полеміку серед педагогів школи.  Педагогіка співпраці Симона Соловейчика сьогодні втілюється у життя в Новій Українській Школі, сприяє ефективному формуванню компетенцій учнів.  

   

































 

Немає коментарів:

Дописати коментар