середа, 29 вересня 2021 р.

                                                         Попіл Бабиного Яру

До 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.

Свята їх смерть невинна, як пам’ятник в віках…

В. Сосюра

          В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр – символ трагедії  Голокосту та нацистських злочинів на українській землі.

Учні  Миронівської загальноосвітньої  школи  І-ІІІ ступенів № 2 приєднались до української та світової спільноти щодо вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.  Усіх дітей об’єднав Всеукраїнський національний урок пам’яті,який  покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення молоді до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.

         Найтрагічнішій сторінці в історії нашої Батьківщини – вересневим подіям 1941 року  було присвячено годину пам'яті «Попіл Бабиного Яру в наші стукає серця» для учнів 11 класу. Діти переглянули презентацію про події у Бабиному Яру,  ознайомилися з літературою і матеріалами про всесвітньовідому трагедію, зокрема з книгою А. Кузнєцова «Бабий Яр».  Переглянувши наведені в книзі документи, та слухаючи уривки зі спогадів письменника - свідка  тих страшних подій, діти прийшли до висновку, що такі трагедії не повинні повторюватися, що ми покликані берегти мир – найбільшу цінність на землі.  

Під час проведених виховних заходів у школі лунали вірші В. Сосюри «Бабин Яр», «Реквієм»  Д. Павличка. Діти та вчителі вшанували пам’ять тисяч загиблих жертв Голокосту хвилиною мовчання.  










               









Немає коментарів:

Дописати коментар