пʼятниця, 27 листопада 2020 р.

                                             Україна пам’ятає – світ визнає

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Напередодні  Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні у Миронівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено ряд заходів.

Учителями школи було проведено історичні уроки пам’яті. Документальні фільми, факти, твори українських письменників та поетів вплелися у канву уроків-реквіємів «Хронометр незабутнього»,  «Голодомор мовою фактів», «Голодомор та його наслідки для українського суспільства» торкнулися душі кожного.  У шкільній бібліотеці оформлена виставка «Україна пам’ятає – світ визнає». Учні та педагоги школи вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні. Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників історичних уроків яскріло: «Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!».  А 28 листопада всі учні школи рівно о 16-й годині приєднаються до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду». 

  










Немає коментарів:

Дописати коментар