пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

                                                           Осінь чарівниця, осінь золота

Ось і закінчились осінні канікули. Але ж і останній день був цікавий та насичений.

З метою формування й розвитку морально-етичних та громадських якостей, любові до рідного краю, усвідомлення себе громадянином України, шанування народних традицій та звичаїв для учнів 4 класу Миронісвької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 був проведений усний онлайн журнал «Народні символи України». Діти разом з вчителем визначили, що народи світу дуже відрізняються одягом, традиціями, звичаями, уподобаннями. У кожного з них є свої національні святині, улюблені речі, дерева, тварини. Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть. Це — батьківська хата, материнська пісня, святий хліб, вишитий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, дивовижна писанка, вірний своєму народу лелека . Усі вони — наші добрі і давні символи, обереги.  У ході виховного заходу учні перегорнули  цікаві онлайн сторінки журналу та дізналися для себе багато нових фактів про символіку нашої країни, народні традиції та звичаї.

Для того, щоб учні бачили розмаїття природи восени, розвивали увагу, уяву, спостережливість, почуття прекрасного, виховували любов до краси рідного краю, природи класний керівник 7 класу провів онлайн екскурсію «Золота осінь». Діти розповіли про свої спостереження за змінами в природі восени, пригадали вірші про осінь та поділилися яскравими враженнями від краси осіннього лісу.

 Наша земля, рідна оселя, солов'їна мова, невмируща пісня, червона калина, плакуча верба є нашою рідною Батьківщиною, Тож любімо її, шануймо її, бережімо і будьмо гідними синами й доньками.
















Немає коментарів:

Дописати коментар