вівторок, 25 серпня 2020 р.

 

Ми навіки є народом

Українським в Україні!

Незалежність і державність зріли у глибинах нашого тисячолітнього минулого і проростали навіть у часи бездержавності, національного та соціального гніту. Наш народ пам’ятає і радість перемог, і гіркоту поразок, тріумфи і приниження, героїв і відступників.

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме ж свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Встановлене воно з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Прапор – це державний символ,

Він є в кожної держави,

Це для всіх – ознака сили,

Це для всіх – ознака слави.

        Свято Незалежності України вже стало чудовою нагодою для всіх жителів нашої держави, для всіх українців засвідчити свою любов до рідного краю, до України, до наших Збройних сил, які захищають нас, які відстоюють нашу незалежність.

У Миронівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів,  які направлені на формування у дітей патріотизму, бажання віддавати свої інтелектуальні та творчі таланти на благо Батьківщини, а саме:

ü Арт-фейст «Під синьо-жовтим прапором свободи»

ü Книжкова виставка «Україна – моя Батьківщина»

ü Вернісаж малюнків «Є у світі країна, найгарніша, як перлина»

ü Патріотична година «Живи та міцній, українська держава, під прапором неба й родючих ланів»

Відзначаючи День незалежності України, ми глибоко усвідомлюємо: сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники українського народу. І ця висока мета має додати всім нам сил і натхнення.

З днем народження, моя державо,

Зі святом тебе добрим і святим!

Нехай лине завше тільки добра слава

Про мою країну звідусіль луна!


Немає коментарів:

Дописати коментар